Dostupni linkovi

Veljko Marić predat Hrvatskim vlastima


Ministar pravosuđa Hrvatske Orsat Miljenić potvrdio je u utorak da je hrvatski ratni veteran Veljko Marić predan hrvatskoj policiji te da se nalazi u Hrvatskoj, javlja dopisnik RSE.

"Predmet Veljka Marića, u smislu njegovog transfera u Republiku Hrvatsku na izdržavanje kazne je riješen i on je upravo sada predan hrvatskoj policiji, nalazi se u Hrvatskoj, bit će prevezen u Remetinec i kasnije će se s njime postupati kao sa svakom osuđenom osobom, znači dijagnostika i upućivanje na izdržavanje kazne u jedan od hrvatskih zatvora", rekao je Miljenić novinarima u Saboru.

Marić je uhićen 2010. godine na granici Srbije i Bugarske, a u Beogradu je pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva civila u Grubišnom Polju u listopadu 1991. Ž

albeni sud u Beogradu u ožujku 2012. potvrdio je prvostupanjsku presudu Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kojom je negdašnji pripadnik Zbora narodne garde (ZNG) Veljko Marić osuđen na 12 godina zatvora.

Sud je odbio njegovu žalbu. Bio je uhićen na temelju zakona o regionalnoj jurisdikciji, kojim se Srbija proglasila nadležnom za procesuiranje ratnih zločina počinjenih na području drugih država bivše Jugoslavije.

XS
SM
MD
LG