Dostupni linkovi

Ljajić: Rusija podržala izvoz Fijata, čeka se stav drugih država


Stav ruskih zvaničnika po pitanju bescarinskog izvoza "Fijatovih" vozila iz Srbije je definitivno pozitivan, a saglasnost na tu odluku još treba da daju druge zemlje članice Carinske unije, pre svega Belorusija i Kazahstan, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

"Verujem da tu ne postoje neki veći problemi i da pored ovog pozitivnog stava i izjašnjenja Ruske Federacije, ne bi trebalo da bude problema, bar kada se radi o stavovima ove dve zemlje", rekao je Rasim Ljajić i najavio da će bescarinski izvoz "Fijata" iz Srbije biti jedna od tema još nekoliko bilateralnih susreta sa ruskim zvaničnicima, do kraja godine.

"Naravno, kada se donese odluka na nivou Carinske unije, onda još preostaju tehnički razgovori oko detalja vezanih za sam čin izvoza naših automobila, s druge strane pitanje da li će Rusi tražiti neki reciprocitet o kom broju automobila se onda radi. To ostaje predmet tehničkih razgovora nakon što Carinska unija donese, verujemo, pozitivnu odluku", izjavio je Ljajić za Tanjug.

XS
SM
MD
LG