Dostupni linkovi

Vučić i Bramerc:Nema otvorenih pitanja


Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas posle sastanka sa glavnim tužiocem Haškog suda Seržom Bramercom da će se u slučaju Vojislava Šešelja postupati u skladu sa zakonom Srbije i međunarodnim javnim pravom.

Vučić je naglasio da Vlada Srbije još nije dobila zvaničan zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.

"Po dobijanju zahteva, Vlada Srbije postupiće po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom", rekao je premijer Srbije.

U razgovoru je zaključeno da nema otvorenih pitanja u redovnoj saradnji Vlade Srbije i Tužilaštva Haškog tribunala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Bramerc je u poseti Beogradu u okviru priprema za redovni šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija koji treba da podnese u prvoj nedelji juna.

Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo je da Vojislav Šešelj, optužen za zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93, do 26. maja bude vraćen u pritvor Tribunala. On je pušten na privremenu slobodu 12. novembra 2014. godine iz humanitarnih razloga, radi lečenja.

Šešelj se dobrovoljno predao Tribunalu u februaru 2003. godine, ali mu presuda još nije izrečena.

XS
SM
MD
LG