Dostupni linkovi

Hrvatska: Proglašene mjere odbrane od poplava


U sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske proglašene su mjere odbrane od poplava pošto je za dva dana palo do 120 milimetara kiše, što je podiglo vodostaje.

Za ostatak dana meteorolozi najavljuju samo ponegdje kišu, a sredinom dana i poslijepodne i pljuskove praćene grmljavinom.

Redovne mjere odbrane od poplava proglašene su na Akumulaciji Pakra, na Česmi u Pavlovcu, Glogovnici u Koritni, Ilovi u Garešnici i Velikom Vukovju, na Kanalu Obžev u Stružecu, na Krapini u Kupljenovu, na Sunji u Sunji, na Zelini u Božjakovini, te na zapadnom laternom kanalu Biđ polja kod Đakova.

Prema zvaničnim podacima, u protekla dva dana najviše padavina bilo je u Varaždinu 120 milimetara, što je gotovo dvostruki prosjek za taj grad u maju, prenose hrvatski mediji.

U Koprivnici je tokom dva dana palo 118 milimetara kiše, u Slunju 117, Ogulinu 115, Karlovcu 115, Sisku 108, Delnicama 105 i na Sljemenu 103 milimetara.

Iz nadležnih službi Hrvatskih voda izjavili su da stručnjaci prate stanje na terenu i preduzimaju potrebne mjere, te da nema razloga za zabrinutost.

XS
SM
MD
LG