Dostupni linkovi

Počinje Sarajevo Business Forum


Šesta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF), pod motom “Jedna regija, jedna ekonomija” (One region, one economy), počinje danas u Sarajevu.

Organizatori SBF-a, BBI banka i Islamska razvojna banka (IDB) najavili su učešće eminentnih regionalnih i svjetskih lidera i privrednika.

Sarajevo Business Forum 2015 će staviti u fokus cijeli region, promovirajući viziju regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija, centra edukacije za strane studente, te razvoj turizma.

Na forumu će biti razgovarano o potencijalima regiona i mogućnostima ujedinjavanja tržišta, te zajedničkom nastupu prema trećim zemljama.

Svjetski eksperti, predstavnici nekih od najznačajnih regionalnih i svjetskih kompanija i investitora iz oblasti poljoprivrede, turizma, edukacije, preduzetništva i informacionih tehnologija, pokušat će iznaći zajedničku strategiju za razvoj ovih oblasti u jugoistočnoj Evropi.

Paralelno s održavanjem panela bit će upriličeno održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka domaćih/regionalnih kompanija s potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Kao i prethodnih godina, u okviru Sarajevo Business Foruma bit će upriličen poseban program za žene (Ladies program).

Ovogodišnji “SBF Ladies program” organiziran je u saradnji s Asocijacijom preduzetnica “One”, saopćeno je iz BBI banke.

XS
SM
MD
LG