Dostupni linkovi

SIPA uhapsila još jednu osobu u vezi sa napadom u Zvorniku


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Kalesije uhapsili osobu inicijala K. M., koja se dovodi u vezu sa sinoćnjim terorističkim napadom u Zvorniku.

Kako je saopšteno iz SIPA-, u nastavku aktivnosti povodom terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, u ponedjelajk veče, 27.aprila, pripadnici zajedničkog istražnog tima na području Kalesije pretresaju stambeni objekat i druge prostorije koje koristi osoba inicijala K.M., dok je na području Dubnice pretresena prostorija Mesdžida s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom iz člana 201. KZ BiH "Terorizam“ i poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

"Slobode je lišena osoba inicijala K.M., koja će biti privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje će se nad njom izvršiti kriminalistička obrada. Nakon kriminalističke obrade navedena osoba bit će predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje", kažu iz SIPA-e.

Kriminalistička obrada nad Avdulahom Hasanovićem, koji je jutros lišen slobode na području opštine Zvornik i priveden u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, još uvijek traje.

Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava se više osoba.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja krivičnog djela.

XS
SM
MD
LG