Dostupni linkovi

Kadirov: Nisam sluga šejtana nego Putinov čovek


Predsednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da nema sukoba između njega i čečenskih policijskih službi ili federalnih snaga, uključujući službu bezbednosti FSB.

"Ja sam vladin službenik, general, heroj, i nisam sluga šejtana ili zvaničnik nekakve zapadne tajne slućbe. Ja sam čovek Kremlja, Putinov čovek", kazao je Kadirov.

On je istakao da Džambulat Dadajev, kojeg je policija iz Stavropolja tokom specijalne operacije ubila prošlog vikenda u Groznom, nije u srodstvu sa Zaurom Dadajevom, osumnjičenom za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova.

Kadirov je pokrenuo istragu zbog te operacije policije iz Stavroplja u čečenskoj prestonici, rekavši da za to nisu postojali pravni razlozi i da je učinjen grubi prekršaj jer o tome nije obavešteno čečensko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je neprihvatljivo da čečenski lider govori o mogućnosti napada na snage reda iz drugih regiona ako one izvode specijalne operacije u Čečeniji bez odobrenja lokalnih policijskih snaga.

XS
SM
MD
LG