Dostupni linkovi

Gruevski najavio četiri velike investicije


Premijer Makedonije i lider vladajuće stranke VMRO-DPMNE Nikola Gruevski na stranačkom događaj u Tetovu najavio je četiri nova inozemna ulaganja u Tetovu u narednom razdoblju, javlja Makedonska informativna agencija (MIA).

"Talijanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju minibusa obavijestila nas je o odluci da u pogon u Tetovu uloži 10 milijuna eura, što uključuje i 500 radnih mjesta. Ugovor treba biti potpisan u lipnju-srpnju. Također, belgijska tvrtka je odlučila investirati 5 milijuna eura i otvoriti oko 100 radnih mjesta, a sporazum će biti spreman za potpisivanje u istom razdoblju", kazao je Gruevski.

Prema njegovim riječima, talijanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju uređaja za sušenje i grijanje već je započela izgradnju postrojenja u tehnološko-industrijskoj zoni u Tetovu u vrijednosti od 5 milijuna eura, otvarajući više od 150 radnih mjesta.

Gruevski je nedavno objavio da će američka tvrtka uložiti 16 milijuna eura u Tetovu u postrojenje za proizvodnju automobilskih dijelova i otvoriti 2.500 radnih mjesta.

On je kazao građanima Tetova da se Vlada i dalje bori za svaki novi posao za Makedonce, Albance, Turke, Rome, Vlahe, Srbe, Bošnjake.

"Tijekom protekla tri tjedna smo najavili gradnju desetak novih postrojenja u cijeloj Makedoniji, koji omogućavaju otvaranje oko 6.000 radnih mjesta", naglasio je Gruevski.

XS
SM
MD
LG