Dostupni linkovi

Svedokinja nije videla O.Ivanovića na dan ubistava


Svedokinja Fljorije Peci (55), profesorka albanskog jezika, izjavila je danas na suđenju u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici da na dan ubistava
Albanaca u Mitrovici 14. aprila 1999. godine nije videla optuženog lidera SDP Olivera Ivanovića.

Tokom davanja iskaza ona je ispričala da su pripadnici specijalnih jedinica iz Čačka primorali Albance da izađu iz svojih stanova u Ulici kralja Milutina, da su muškarcima naredili da legnu na zemlju radi provere identiteta, kao i da nije videla Ivanovića u toj grupi.

U ranije datom iskazu rekla je da je njena komšinica Šarbaze Crnobregu zamolila Ivanovića da joj spase sina, ali je danas izjavila da to nije rekla već da se Crnobregu obratila masi.

O Oliveru Ivanoviću kao navodnom vođi grupe rekla je da zna iz razgovora sa Isom Mustafom, krunskim svedokom optužbe, koga su citirali i prethodni svedoci na glavnom pretresu.

Mustafa je bivši fudbalski sudija i radnik KEK-a koji je bio prvi svedok optužbe na suđenju Ivanoviću i još četvorici optuženih za ubistva Albanaca 1999. i 2000. godine.

U dešavanjima u aprilu 1999. godine svedokinji Peci ubijeni su rođeni brat Afrim i brat od strica Enver Peci.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je da ne vidi svrhu dovođenja svedoka koji ne govore ništa što se tiče optužnice i dodao da je svedokinja u iskazu tri puta rekla da na mestu zločina nije videla optuženog.

XS
SM
MD
LG