Dostupni linkovi

Francuska: Bolje naoružanje za snage bezbednosti


Francuski premijer Manuel Vals izjavio je danas da će pripadnici snaga bezbednosti dobiti bolje naoružanje i da će država zaposliti još 2.600 ljudi za nadzor nad oko 3.000 osumnjičenih.

Govoreći o strategiji za borbu protiv terorizma, Vals je saopštio da će vlada uložiti 425 miliona evra za tu namenu u naredne tri godine, kao odgovor na napade u kojima je u Parizu poginulo 20 ljudi, uključujući trojicu napadača.

Vals je rekao da će Francuska pojačati obaveštajni aparat i usvojiti mere koje će olakšati prisluškivanje telefonskih razgovora, preneo je AP.

Francusko tužilaštvo ranije je saopštilo da je podiglo preliminarne optužnice protiv četvorice muškaraca u vezi sa napadima na satirični magazin "Šarli ebdo" i radnju košer hrane u Parizu.

Tužilac Fransoa Molin rekao je da su četvorica muškaraca osumnjičeni za pružanje logističke podrške Amediju Kulibaliju, koji je ubio četiri osobe u radnji košer hrane 9. januara. On je doveden u vezu i sa ubistvom jedne pripadnice policije u Parizu dan ranije.


XS
SM
MD
LG