Dostupni linkovi

Ubijeni napadači na Šarli, okončane obe talačke krize


Dva napadača na satirični magazin “Šarli Ebdo” su ubijena u akciji policije na severu Francuske dok su izlazili iz svog skrovišta pucajući pri tom na snage bezbednosti. Taoc kog su držali je oslobođen. Jedan policajac je povređen.

Istovremeno, policija je ubila napadača koji je danas upao u košer supermarket u Parizu, gde je ubio kako javlja agencija Rojters četvoro taoca, a držao je više taoca, uključujuči i žene i decu.

Braća Šerif i Said Kuaši koja su u sredu ubila 12 lica u Šarli Ebdou, upali su jutros u jednu štampariju u industrijskoj zoni u gradiću Damartan-an-Gele, nedaleko od Pariza, gde su uzeli jednog taoca.

Antiterorističke policijske snage su opkolile zgradu a braća Kuaši su poručila, prema svedočenju jednog zvaničnika, da žele da umru kao mučenici.

Gradske vlasti evakuisale su tokom dana oko 1.000 učenika i studenata iz industrijske zone u kojoj traje talačka kriza, a smanjen je i aviosaobraćaj na obližnjem aerodromu Šarl de Gol.

Tokom dana muškarac osumnjičen za ubistvo policajke u četvrta, upao je u supermarket.

Osumnjičeni je, navodno, doviknuo policajcima na licu mesta: "Znate ko sam ja."

Utvrđeno je da je ubica pripadnice policije Klarise Žan-Filip deo iste džihadističke ćelije kao i napadači na satirični magazin "Šarli ebdo".

Vlasti su objavile njegove fotografiju i njegove saučesnice, ali je ona i dalje u bekstvu, javljanju mediji. Radi se o Amediju Kulibaliju I ženi po imenu Hajet Bumdijen.

XS
SM
MD
LG