Dostupni linkovi

Bijelo Polje: Roditelji inficiranih beba iz podnijeli krivične prijave


Roditelji pet beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedna preminula, podnijeli su dvije krivične prijave protiv NN lica iz te zdravstvene ustanove.

Krivične prijave Višem državnom tužilaštvu podnijeli su Predrag Karišik, Eldin Salemović, Ivica Ignjatović, Vučić Rakonjac i Slaviša Knežević, čija beba je preminula u podgoričkom Kliničkom centru.

“Jedna krivična prijava podnijeta je protiv NN lica u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, koji su počinili teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, a druga, takođe protiv NN lica iz iste zdravstvene ustanove, zbog osnovane sumnje za udruživanje, zataškavanje i neprijavljivanje infekcije, koja je dovela do smrti jedne bebe, a životno ugrozila živote još četiri”, kazao je Karišik, prenose podgorički mediji.

On je ocijenio da su u obrazloženju krivičnih prijava naveli da je nepodobnim liječenjem i neprimjenjivanjem odgovarajućih higijenskih mjera i očiglednog nesavjesnog postupanja došlo do infekcije i smrti jedne bebe.

“Smatramo da ako postoji moralna, profesionalna, ljudska i zakonska obaveza da se svaka pojava infekcije mora prijaviti, a to u ovom slučaju nije urađeno, neko mora odgovarati”, kazao je Karišik.

On je poručio da sada očekuju “konkretne korake” od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, upozoravajuči da će u suprotnom razmisliti o radikalizaciji protesta.

Državni tužilac Stakoviće prošle je sedmice potvrdio da istraga pokazala da je uzrok smrti jedne od beba gušenje nastalo usljed infekcije.

XS
SM
MD
LG