Dostupni linkovi

Ponovo otvoren Mekdonalds u centru Moskve


Prvi moskovski restoran američkog lanca brze hrane Mekdonald ponovo je danas otvoren posle četvoromesečnog zatvaranja zbog kršenja ruskih sanitarnih propisa

Ovaj restoran na Puškinovom trgu u centru Moskve, prvi je koji je otvoren u Rusiji 1990, još za vreme Sovjetskog Saveza, i postao je poznat po dugim redovima u sred zime.

"Dobili smo odobrenje ruske sanitarne agencije da ponovo otvorimo naš restoran na Puškinovom trgu", rekla je za Frans pres Svetlana Poljakova, portparol američkog lanca u Rusiji.

Ruske vlasti su tokom avgusta sprovele oko 200 inspekcija u restoranima Mekdonaldsa širom zemlje, i optužili kompaniju za kršenje sanitarnih propisa. Mekdonalds je morao da zatvori devet svojih restorana u Moskvi i regionu, a šest je i dalje zatvoreno.

Ruske vlasti odbacile su optužbe da vrše pritisak na ovu kompaniju, simbol američkog načina života, zbog porasta napetosti između Rusije i SAD usled ukrajinske krize.

Mekdonalds ima oko 400 restorana širom Rusije i prema analitičarima finansijske firme Morgan Stenli u Rusiji ostvaruje dobit od preko 260 miliona evra.


XS
SM
MD
LG