Dostupni linkovi

Za tri dana ubijeno 100 ekstremista u Kobaneu


Najmanje sto ekstremista iz grupe Islamska država ubijeno je posljednja tri dana u borbama sa kurdskim snagama u sirijskom gradu Kobaneu i njegovoj okolini, javila je danas sirijska nevladina organizacija.

Od početka velike ofanzive Islamske države na Kobane 16. septembra u sukobima je poginulo 576 ekstremista, 361 član Jedinica za zaštitu naroda, glavnih milicija sirijskih Kurda i njihovih saveznika i 21 civil, odnosno ukupno 958 osoba, navela je nevladina Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Tokom tri posljednja dana poginulo je najmanje sto pripadnika Islamske države i vjerske policije koji su došli iz Alepa i Rake da učestvuju u borbama u Kobaneu i okolnim oblastima", navela je Opservatorija.

U borbama je juče ubijeno 15 Kurda, a 11 ekstremista ubijeno je u vazdušnim udarima međunarodne koalicije na Kobane i Raku, navela je opservatorija.

Međunarodna koalicija predvođena SAD vrši vazdušne udare na položaje ekstremista oko Kobanea da bi spriječila njihovo zauzimanje tog sirijskog grada na granici sa Turskom.

XS
SM
MD
LG