Dostupni linkovi

Akcija SIPA-e "Titanium" : Uhapšeno 7 osoba


Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski pripadnici SIPA-e na području Tuzle i Tuzlanskog kantona, provode akciju kodnog naziva "Titanium“.

Akcija je rezultat višemjesečne temeljite istrage Tužilaštva BiH protiv osoba osumnjičenih za kaznena djela organizovanog kriminala i krivotvorenja novca.

Na terenu djeluje više desetina policijskih pripadnika, a cilj akcije je otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe, čiji pripadnici su više mjeseci vršili kaznena djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 500 eura, na području Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

"Tužilaštvo BiH, zajedno s policijskim agencijama u BiH, nastavlja borbu protiv organizovanog kriminala u svim krajevima BiH", navodi Tužilaštvo.

U okviru navedenih aktivnosti, vrše se pretresi na devet lokacija, a slobode je lišeno sedam osumnjičenih osoba, koje će u zakonskom roku biti predate postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, u skladu sa zakonom.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG