Dostupni linkovi

Kosovo: Sledeće nedelje nastavak konstitutivne sednice


Koalicija političkih partija koju čine Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo i pokret Samoopredeljenje (LDK-AAK-Nisma-VV) zatražili su od predsedavajuće konstitutivne sednice, Fljore Brovina, da zakaže nastavak konstitutivne sednice za sledeću nedelju.

Brovina, najstarija poslanica u Skupštini a iz Demokratske partije Kosova, sazvala je sednicu za četvrtak u 10 sati, ali ju je odložila dan ranije uz obrazloženje da dva najveća politička bloka, Demokratska partija Kosova s jedne strane, i LDK-AAK-Nisma-VV s druge, nisu uspeli da postignu dogovor za mesto predsednika Skupštine.

Kako su naveli, odlaganje sednice će omogućiti više vremena da političke partije nastave konsultacije sa predsednicom Atifete Jahjaga a u cilju prevazilaženja političkog grča.

Medjutim, poslanici opozicione koalicije otišli su danas u Skupštinu od 10 gde su izrazili nezadovoljstvo povodom odluke o odlaganju konstitutivne sednice.

Lideri ove koalicije, Isa Mustafa, Albin Kurti, Ramush Haradinaj i Fatmir Limaj, obratili su se okupljenim poslanicima i medijima i izrazili revolt zbog odlaganja sednice.

XS
SM
MD
LG