Dostupni linkovi

Matić: Nesporazum oko Utiska nedelje je u željama


Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić rekao je u subotu da je nesporazum većinskog vlasnika B92 i Produkcijske grupe Mreža, u okviru koje je "Utisak nedelje" Olje Bećković, vezan za vreme kada će se ta emisija premestiti na Info kanal B92.

Matić je u saopštenju objavljenom na sajtu "Blica" (www.blic.rs) naveo da je nesporazum u tome što je želja vlasnika da se to što pre dogodi, a želja druge strane je da postoje jače garancije da će to biti kanal na kojem će izvesno biti i drugi najkvalitetniji programi B92 - istraživačke emisije, humanitarni i socijalni programi i društveno odgovorne akcije.

"Zbog toga sam uputio još jedan poziv Bordu direktora, predstavnicima većinskih vlasnika, da se odmah pronadje rešenje kako bi 'Utisak
nedelje' bio na programu B92 već iduće nedelje i kako bismo nastavili da razvijamo praktično novi kanal sa sadržajima koji su veoma važni za javno mnjenje u Srbiji, ali i za očuvanje integriteta B92", naveo je Matić.

On je naveo da je već nekoliko puta razgovarao sa suvlasnicima B92 koji predstavljaju većinske vlasnike i obavestio ih o svojim stavovima da je od ključnog značaja za uspešan start projekta unapredjenja info kanala, dogovor s Produkcijom grupom Mreža koji će zadovoljiti obe strane.

"Svi učesnici u razgovorima, uključujući predstavnike TV Mreže, snažno podržavaju ideju da ovaj kanal bude noseći za sve informativne, političke, debatne, kulturne i edukativne emisije, dok bi se osnovni kanal B92 profilisao kao zabavni, što je proces koji je već u toku", naveo je Matić.

Televizija B92 saopštila je u petak da se emitovanje emisije "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković i produkcijske grupe Mreža na televiziji B92 odlaže do daljeg.

Emitovanje je odloženo na neodređeno vreme "s obzirom na to da uprkos pregovorima još nije postignut dogovor menadžmenta televizije B92 i Olje Bećković i produkcijske grupe Mreža", navodi se u saopštenju te televizije.

XS
SM
MD
LG