Dostupni linkovi

Čilić u finalu US opena


Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić postigao je najbolji rezultat karijere plasiravši se u finale US Opena! Čilić je u polufinalu bio bolji od peterostrukog pobjednika u New Yorku, legendarnog Švicarca Rogera Federera sa 6:3, 6:4, 6:4.

Čilić će se za svoj prvi Grand Slam naslov boriti se protiv Japanca Keija Nishikorija koji je u drugom dvoboju polufinala izbacio prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića 6:4, 1:6, 7:6 (7/4), 6:3. Finale je na rasporedu u ponedjeljak.

"Ovo je svakako moj najbolji meč u karijeri. Nisam mogao ni sanjati da mogu ovako odigrati u teškim uvjetima i u dvoboju u kojem je ulog bio ovako visok. Od petog seta meča protiv Simona u osmini finala odigrao sam nevjerojatno dobro", rekao je presretni Čilić u razgovoru za Eurosport neposredno po završetku dvoboja.

On je još jednom istaknuo važnost i zasluge svog trenera Gorana Ivaniševića za ovaj rezultat.


"Otkad smo počeli raditi konstantno napredujem. Na Grand Slam turnirima sam igrao jako dobro. Rekao sam i prije ovog meča da mogu pobijediti svakoga kad dobro serviram. Ne sjećam se da sam ikada bolje servirao nego danas", zaključio je Čilić koji je ovom pobjedom nadmašio rezultat svog učitelja s US Opena. Ivaniševića je, naime, prije 18 godina u polufinalu zaustavio Amerikanac Pete Sampras.

XS
SM
MD
LG