Dostupni linkovi

Vučić: Ne uvodimo sankcije Rusiji


Aleksandar Vučić je u intervjuu nemačkom listu ''Handelsbalt'' rekao da Beograd podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali ne i sankcije protiv Rusije.

''Srpska politička pozicija je jasna - mi podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Između nas i ostalih evropskih zemalja postoji samo jedna razlika - mi ne uvodimo sankcije Rusiji'', rekao predsednik vlade Srbije, koji je prošle sedmice boravio u poseti Berlinu i razgovarao sa kancelarom Angelom Merkel i političkim i privrednim vrhom zemlje.

Vučić je, kada je reč o ne uvodjenju sankcija Rusiji, rekao da je to u političkom i privrednom interesu Srbije i dodao da je ruski energetski koncern Gasprom vlasnik NIS-a.On je pojasnio da cenu od 400 evra po 1000 kubnih metara ruskog gasa nije jednostavno platiti.

''Jedna viša cena bi ubila našu zemlju'', rekao je Vučić.

On je izjavio da Srbija, uprkos šteti u milijardama za otklananje poplava ne želi da skrene sa svog kursa reformi, ali i ukazao da se u zemlji moraju smanjiti plate u javnom sektoru.

''Mi sada ne želimo ni jedan jedini reformski korak da pomerimo.To je egzistencilano pitanje za Srbiju.Tu moramo biti sami prema sebi veoma strogi.Te reforme nam niko ne može oduzeti'', rekao je Vučić nemačkom dnevniku ''Handelsblat'' u današnjem broju i istakao da se u Srbiji moraju smanjiti zarade u javnom sektoru i jasno redukovati broj državnih činovnika.

''Mi ćemo za dvadesetak dana u parlamentu imati novi zakon o radu, za 30 dana novi zakon o insolvenciji i zakon o privatizaicji i u okviru 40 dana novo gradjevinsko pravo, kao i obećanu finansijku konsolidaciju budžeta'', najavio je Vučić.
XS
SM
MD
LG