Dostupni linkovi

Vučić:OEBS laže, kampanja protiv mene


Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da ima dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice, među njima i ambasadori, pritiskaju medije da vode kampanju protiv njega.

Rekao je da je kampanja usmjerena i na njegovu porodicu, a naveo je da još čeka na izvinjenje OEBS-a uz ocjenu da OEBS laže.

"I sve što radi zamenica šefa misije OEBS u Srbiji Pola Tide je pritisak na medije da vode kampanju protiv mene. Misle da ću moliti boga da prestanu. Nećete me ućutkati i neću nikada da ućutim, jer ja govorim istinu, a oni lažu", rekao je on.

Vučić je, pred odlazak u zvaničnu posjetu Nemačkoj, govorio i o nekim navodima iz emisije "Utisak nedelje" B92, u kojoj je sinoć gostovala i Pola Tide i u kojoj je konstatovano da ima pritisaka na medije u Srbiji.

Vučić je, povodom izjave sociologa Jova Bakića u toj emisiji da premijerov brat Andrej Vučić lobira da televizija Kopernikus dobije nacionalnu frekvenciju, rekao da njegov brat i ne zna šta je Kopernikus i da nije upoznao nikoga iz Republičke radio-difuzne agencije.

Vučić je podsetio da je tražio izvinjenje OEBS-a i da će ga dočekati i dodao da "neće da se povlači pred lažima, niti da mu treba pomoć OEBS-a".

"Oni (OEBS) su lagali, a kada lažete, elementarna pristojnost je da se izvinitite. Neću dozvoliti da neko napada Srbiju i da to prođe bez odgovora. Dovoljno sam jak i imam dovoljno snage da se suprotstavim svima koji napadaju moju porodicu", rekao je Vučić.
XS
SM
MD
LG