Dostupni linkovi

Vučić:Država će se povući iz medija


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se država povući iz vlasništva u medijima, kao i da će prije letnje pauze biti doneti novi medijski zakoni.

"Apsolutno. To je moj koncept", rekao je Vučić beogradskom Nedeljniku na pitanje da li će se država povući iz medija.

"Ja vidim sad pritisak, svi hoće da država ostane u medijima. Zato što nisu sposobni da idu na tržište. Ma, ne zanima me. Svi u privatni sektor", rekao je Vučić.

Na pitanje o saopštenju Srpske napredne stranke (SNS), čiji je predsednik, u kojem su iznete kritike na izveštavanje Radio-televizije Srbije i to u danu kada je birana vlada u Skupštini, Vučić je rekao da je bio "vrlo glupo izabran dan" za objavljivanje tog saopštenja.

On je dodao da je ovo "jedina vlast koja na RTS nije promenila nijednog novinara, ni urednika", "najpoštenija vlast u najpoštenijem odnosu".

"Ja i podstičem i molim da nastave sa svojim kritičkim raspoloženjem zato što nas to popravlja i čini nas boljim. A što se tiče moje stranke, mi ćemo voditi računa o tome i kakva saopštenja šaljemo i ja ne mislim da je tu bilo bilo kakvih pretnji, bilo kakvog ugrožavanja slobode medija", rekao je Vučić.
XS
SM
MD
LG