Dostupni linkovi

Vujadin Boškov sahranjen uz muziku tamburaša


Legendarni fudbaler i trener Vujadin Boškov sahranjen je danas na mjesnom groblju u Begeču, nadomak Novog Sada, a po ličnoj želji, ispraćen je uz muziku tamburaša koji su svirali njegove dvije omiljene pjesme: "Kad sam bio mlađan lovac" i "Tiho noći".

Ujedno, u čast Vujadina Boškova članovi lovačkog društva "Fazan" iz Begeča, čiji je on bio član ispalili su dva počasna plotuna.

Na sahrani su prisisustvovali mnogobrojni funkcioneri na čelu sa predsjednicima Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem i Crne Gore Dejanom Savićevićem, delegacija Nogometnog saveza Hrvatske, delegacija madridskog Reala predvođena Emiliom Butraguenoom i Joseom Antoniom Camachom, sin bivšeg predsjednika Sampdorije Andreae Mantovanija, Enrico, grupa navijača kluba iz Genove, rukovodstvo i bivši i sadašnji igrači Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i drugi.

Od legendarnog igrača i trenera oprostili su se i Dragan Džajić, Momčilo Vukotić, Ilija Petković, Slobodan Santrač, Dušan Savić, Vladimir Petrović Pižon, Zoran Filipovic, Siniša Mihajlović, Miroslav Tanjga, Albert Nadj i Srećko Katanec.

Prethodno je na Veterniku u sportskom centru, koji nosi ime Vujadina Boškova održana komemoracija, na kojoj je između ostalog pročitano i pismo predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blatera.

Boškov je preminuo u nedjelju u Novom Sadu u 83. godini, posle duge i teške bolesti.
XS
SM
MD
LG