Dostupni linkovi

Šojgu: Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu


Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu preneo je uveravanja američkom sekretaru za odbranu Čaku Hejgelu da Rusija nema planove da pošalje svoju vojsku u Ukrajinu.

Šojgu i Hejgel su sinoć telefonom razgovrali o napetoj situaciji u Ukrajini, izjavio je portparol Pentagona, javila je agencija Itar-Tas.

Šojgu je tom prilikom "ponovio uverevanja da ruske snage neće izvesti invaziju" na Ukrajinu.

Hejgel je ponovo apelovao da se prekine "destabilizujući uticaj u okviru granica Ukrajine i upozorio da će nastavak agresije dodatno izolovati Rusiju i dovesti do većeg diplomatskog i ekonomskog pritiska".

Rusko ministartstvo odbrane saopštilo je da su Hejgel i Šojgu imali "iskren jednočasovni razgovor" tokom kojeg su jedan drugom preneli zabrinutost u vezi sa tenzijama u Ukrajini.

Šojgu je takođe odbacio "neosnovane tvdrnje" o prisustvu ruskih snaga u Ukrajini, gde navodno doprinose destibilizaciji situacije na jugoistoku te zemlje.

Ministar odbrane Rusije izjavio je prošle nedelje da je ruska vojska zbog zaoštravanja situacije započela vežbe Južnog i Zapadnog vojnog okruga na granici sa Ukrajinom.
XS
SM
MD
LG