Dostupni linkovi

Funcioner HDZ svedoči o zločinima u Gruborima


Na suđenju za zločine počinjene 1995. u Gruborima, kada je ubijeno šest srpskih civila, svjedočiti će glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Njegovo svedočenje se najviše očekuje jer su na posljednjem ročištu pušteni tajno snimani razgovori u kojima on upozorava osumnjičenike da će biti pozvani na razgovor s istražiteljima.

Riječ je o Branku Balunoviću, koji je poput optuženih Drlje i Krajine u akciji Obruč vodio ekipu na terenu. Istu je ulogu imao i Stjepan Žinić, jedan od specijalaca s kojima je Brkić tijekom istrage dogovarao sastanke.

“Dobit ćeš poziv od policije, kazao je Brkić Balunoviću, koji u konačnici nije optužen, ali je tijekom postupka ispitivan kao svjedok. Već mi je jučer žena uručila poziv, radi u Zaprešiću u policiji, odgovorio mu je Balunović. Dobro, znači, brži su od mene, imam neku gužvu za Dan policije”, odgovorio mu je Brkić.

Za zločin uoči prolaska Vlaka slobode terete se bivši policijski specijalci Frano Drljo i Božo Krajina. Na optuženičkoj klupi bio je i Igor Beneta, no on je u travnju 2011. pronađen obješen.
XS
SM
MD
LG