Dostupni linkovi

Tači: Sednica vlada Kosova i Albanije novo poglavlje


"Dobrodošli u zajedničku kuću" - ovim rečima premijer Kosova Hashim Thaci otvorio je prvu sednicu Vlada Kosova i Albanije u Prizrenu, ocenivši je istorijskom i novim poglavljem za Kosovo, Albaniju i region.

"Sastanak dve naše vlade na ovom svetu mestu preporoda albanske nacije predstavlja poštovanje naših heroja iz raznih perioda i dokaz da se njihov trud, znoj i krv ceni. Zahvaljujući njihovim delima, današnje i buduće generacije mogu uživati više mira, slobodu i razvoj, a građani Kosova i Albanije mogu živeti blizu i bez barijera na svojim ognjištima", kazao je kosovski premijer.

Albanski premijer Edi Rama kazao je da je dve vlade dovela za zajednički sto težnja za doprinosom albanskoj i regionalnoj integraciji u ujedinjenoj Evropi.

"Mi smo više od građana dve susedne zemlje. Velika većina naših građana pripadaju jednoj naciji koja sa svim unutrašnjim razlikama ima isti jezik, kulturu i zajedničku tradiciju", kazao je Rama.

Prva sednica dve vlade obeležena je potpisivanjem sporazuma o saradnji u oblasti olakšavanja trgovine, transporta, te evrointegracija.
XS
SM
MD
LG