Dostupni linkovi

SAD i EU osudile napade u Rusiji


SAD i EU najoštrije su osudile teroristički napad u ruskom gradu Volgogradu.

U saopštenju američkog Stejt dipartmenta navodi se da SAD najoštrije osuđuju teroristički napad u Volgogradu i da izražavaju iskreno saučešće porodicama žrtava, kao i solidarnost s ruskim narodom u borbi protiv bilo koje vrste terorizma.

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je da snažno osuđuje napad na željezničkoj stanici u Volgogradu, saopšteno je iz njenog kabineta. Ona je izrazila saučešće ruskoj vladi i porodicama žrtava i poželjela brz i potpun oporavak svim povrijeđenima.

"Ne može biti opravdanja za takve zločine. Nadam se da će svi koji stoje iza napada brzo biti pronađeni i kažnjeni", rekla je Ešton.

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc je, takođe na Twitteru, danas snažno osudio samoubilački bombaški napad koji je juče izveden na željezničkoj stanici u Volgogradu.

U jučerašnjem samoubilačkom terorističkom napadu na željezničkoj stanici u Volgogradu poginulo je 17 osoba, a 37 je povređeno,a u eksploziji trolejbusa koja se jutros dogodila u istom gradu poginulo je 14, a povrijeđeno 28 ljudi, saopštilo je rusko ministarstvo zdravlja.

Ruski istražni komitet saopštio je da se veruje da su dva teroristička napada povezani.
XS
SM
MD
LG