Dostupni linkovi

Ličnost godine OEBS-a Žužana Serenčeš


Šef misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard uručio je u sredu uveče nagradu "Ličnost godine" za 2013. novinarki Žužani Serenčeš za doprinos u oblasti slobode izražavanja i demokratskog dijaloga.

Burkhard je ocenio da je Srbija u protekloj godini načinila nove pomake u reformama i jačanju institucija na dobrobit svih građana.

"Rad Žužane Serenčeš oličava vrednosti koje želimo da istaknemo ove godine, a to su demokratski dijalog, sloboda izražavanja i poštovanje prava nacionalnih manjina", izjavio je šef Misije OEBS-a u Srbiji, prenosi Tanjug.

Svojom profesionalnom etikom i beskompromisnom posvećenošću slobodi izražavanja ona je značajno doprinela kvalitetu medija i na mađarskom i na srpskom jeziku, istakao je on.

"Pripadam onima koji priželjkuju da ovde živimo u uređenoj i pristojnoj zemlji, u društvu koje nije uništeno", rekla je Serenčeš zahvalivši se na priznanju.

Serenčeš je članica Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, a izveštavala je i za RSE. Novinarstvom se bavi od 1977. godine.
XS
SM
MD
LG