Dostupni linkovi

CIK poništio izbore na tri mesta u severnoj Mitrovici


Centralna Izborna komisija poništila je izbore na tri biračka mesta u severnoj Mitrovici i donela odluku da ponovi glasanje, potvrdio je za RSE Nenad Rikalo, član CIK-a.

“Danas je izvršena primopredaja materijala i utvrđeno je da na tri biračka mesta u Mitrovici nema uslova za prebrojavanje glasova. To je materijal koji je potpuno neupotrebljiv, i na osnovu toga CIK je doneo odluka da poništi glasanje na ta tri biračka centra i da ih ponovi u neko dogledno vreme”, kazao je Rikalo, dodajući da će se predstojećih dana odlučiti kada će se ponovno glasanje održati.

Rikalo je takođe istakao da je urađena analiza i ostalog materijala sa severa Kosova i da je utvrđeno da na nekim biračkim mestima nedostaju materijali.

“U toku sutrašnjeg dana otvoriće se biračke kutije uz prisustvo opštinskih izbornih komisija i biračkih odbora, i na licu mesta će se utvrditi u kakvom je stanju taj materijal, odnosno ukoliko on zadovoljava zakonski minimum, onda će se odmah pristupiti prebrojavanju glasova”, kazao je Rikalo.
XS
SM
MD
LG