Dostupni linkovi

Saks: Uživao sam u razgovoru sa VučićemJedan od vodećih ekonomista u svetu Džefri Saks izjavio je danas u Beogradu da je sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o ekonomskoj situaciji u Srbiji i da su u tom pogledu razmenili ideje.

Na pitanje da li je Vučić na jučerašnjem sastanku zatražio njegovo mišljenje o konkretnim pitanjima, Saks je rekao da su njih dvojica uopšteno razmenili mišljenje o ekonomskim prilikama u zemlji.

“Pričali smo uopšteno o ekonomskoj situaciji u zemlji i u tom pogledu imali smo dobru razmenu ideja”, rekao je Saks posle konferencije za novinare povodom početka rada Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) čiji je osnivač bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

“Uživao sam u razgovoru sa Vučićem. Nadam se da je i on”, rekao je Saks koji je član borda CIRSD.

Upitan koje poruke ima za ekonomske probleme Srbije, Saks je rekao da je najvažnije što pre rešiti problem visoke stope nezaposlenosti kod mladih.

“Podatak koji me najviše zabrinjava je visoka stopa nezaposlenosti kod mladih u Srbiji, jer smatram da su mladi budućnost svake ekonomije", rekao je Saks.
XS
SM
MD
LG