Dostupni linkovi

Kosovo: Osude napada na Ivanovićevu porodicu


Oliver Ivanović
Oliver Ivanović
Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je nepoznati muškarac u četvrtak upao u stan kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i fizički nasrnuo na njegovu suprugu.

Hoti je u izjavi za RSE rekao da se incident dogodio nešto iza 16 časova i da je nepoznati muškarac fizički nasrnuo na Ivanovićevu suprugu i fizički joj pretio, a kao motiv za to je naveo Ivanovićevo političko angažovanje.

Ivanovićeva supruga je u trenutku napada bila sa svojim maloletnim sinom u stanu, rekao je Hoti ističući da policija intezivno traga za napadačem.

Oliver Ivanović je jedan od kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice ispred građanske inicijative “Srbija demokratija pravda” na lokalnim izborima koji će na Kosovu biti održani 3. novembra.

Ivanović je potvrdio za RSE da se incident dogodio ali za sada nije želeo da govori više o ovom događaju.

Direktorka Administrativne kancelarije kosovske vlade Adrijana Hodžić najoštrije je osudila napad na porodicu predsednika gradjanske inicijative “Srbija demokratija pravda” Olivera Ivanovića.

Hodžićeva je u saopštenju dostavljenom medijima navela da je napad koji se dogodio na Ivanovićevu suprugu i to u njenoj kući "definitivno kukavički čin iza kojeg stoje oni koji žele da spreče demokratiju, pravo i slobodu govora".

"Nadam se da će počinioci biti uhvaćeni i za ovaj sramni čin adekvatno kažnjeni", navela je Hodzićeva koja je jedan od kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice na predstojećim izborima zakazanim za 3. novembar na Kosovu.

I kancelarija Vlade Srbije za Kosovo osudila je napad na suprugu Olivera Ivanovića, predsednika Gradjanske inicijative "Srbija demokratija pravda" i kandidata za gradonačelnika severne Mitrovice.

U saopštenju se apeluje na Srbe na Kosovu da ne ulaze u medjusobne obračune, a pogotovo da se ne obračunavaju sa članovima porodica političkih neistomišljenika.

"Zahtevamo da srpski narod na Kosovu pokaže ozbiljnost i odgovornost u ovom trenutku kada Vlada Srbije ulaže velike napore kako bi im se obezbedio miran i bezbedan život na Kosovu", navela je vladina kancelarija.
XS
SM
MD
LG