Dostupni linkovi

Nestorov: Očekujemo poništaj prodaje Vršačkih vinograda


Komercijalni direktor privrednog društva "Vršački vinogradi" Dejan Nestorov izjavio je da očekuje da će prodaja te kompanije biti poništena, jer niti je kineska firma "Guan Nan" izvršila uplatu, niti je između nje i Ministarstva finansija i opštine Vršac potpisan ugovor.

"Vrednost koja je dobijena za "Vršačke vinograde" je nerealno niska. To što mi imamo dugove nema veze sa postignutom cenom, jer se nije prodavao kapital već imovina i budući vlasnici ne preuzimaju nijedan dug", rekao je Nestorov.

On je istakao da je javno nadmetanje održano kada mu nije vreme, odnosno u sezoni godišnjih odmora, i naglasio da su sva tri kruga licitacije održana za svega 20 minuta.

Prema njegovim rečima, radnici "Vršačkih vinograda" žele privatizaciju tog preduzeća, ali takvu da se ona obavi na najbolji mogući način i za državu i za zaposlene
"Mali akcionari su Ustavnom sudu Srbije podneli tužbu zbog ovakvog načina privatizacije, jer država prodaje 100 odsto imovine Vršačkih vinograda, a vlasnik je samo 72 odsto firme", rekao ja Nestorov i dodao da u vezi sa prodajom niko nije konsultovao male akcionare.

Premijer Ivica Dačić naložio je Radnoj grupi Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije da proveri prodaju imovine "Vršačkih vinograda".
XS
SM
MD
LG