Dostupni linkovi

Sin Nasera Keljmendija napustio Crnu Goru


Liridon Keljmendi, sin narko bosa Nasera Keljmendija, napustio je Crnu Goru na graničnom prijelazu Kula, prema Kosovu, potvrdili su izvori bliski crnogorskoj policiji, a prenijeli podgorički mediji.

Keljmendi mlađi je Crnu Goru napustio u petak, nakon što mu je policija prije dva dana uručila rešenje o protjerivanju, po nalogu resornog ministarstva.

Rješenje da je nepoželjan u Crnoj Gori uslijedilo je kao reakcija na privođenje zbog remećenja javnog reda i mira i činjenice da je i ranije osuđivan. Njemu je izrečena i zabrana ulaska u Crnu Goru u sljedeće dvije godine. Prethodno je i novčano kažnjen.

Prije nepunih mjesec dana, Liridon Keljmendi pušten je iz zatvora Spuž u Crnoj Gori, gdje je mjesec i pol dana boravio zbog poticanja službenika MUP-a da njemu i bratu Elvisu daju lažne crnogorske dokumente.

Njihov otac Naser Keljmendi uhićen je u Prištini početkom svibnja, nakon što je Sud BiH za njim raspisao tjeralicu Interpola.

Keljmendi stariji tereti se da je povezan s nekoliko slučajeva ubojstava, organiziranog kriminala, trgovine drogom i pranja novca.

State Department ranije je stavio Keljmendija na "crnu listu" osoba opasnih po interese SAD.
XS
SM
MD
LG