Dostupni linkovi

Policija ispaljivala suzavac na Morsijeve pristalice


Egipatska policija je ispaljivala danas suzavac na islamističke demonstrante, pristalice svrgnutog predsednika Mohameda Morsija, saopštili su bezbednosni izvori, dok demonstranti kažu da su napadnuti dok su mirno protestovali.

"Pokušali su da napadnu kompleks zgrada gde se nalaze egipatski mediji", rekao je jedan bezbednosni zvaničnik.

Medjutim, suzavac je ispaljen daleko od dve lokacije na kojima se već mesec dana okupljaju Morsijeve pristalice. Egipatske snage bezbednosti nameravaju da uklone demonstrante sa ta dva trga, što izaziva strah da ne dodje do krvoprolića.

"Policija je na demonstrante koji su mirno protestovali protiv državnog udara ispalila suzavac istog trenutka kad su stigli ispred medijskog kompleksa", saopštila je Partija pravde i slobode, političko krilo islamističkog Muslimanskog bratstva kome Morsi pripada.

Policija je svrgla i uhapsila prvog demokratski izabranog egipatskog predsednika Mohameda Morsija 3. jula posle masovnih demonstracija protiv njegovog Muslimanskog bratstva. Protivnici Muslimanskog bratstva optužuju ovu grupu da je prigrabila svu vlast i uništila već slabu egipatsku privredu.
XS
SM
MD
LG