Dostupni linkovi

Palestinska zastava u Knesetu



Tokom sastanka lidera izraelskih i palestinskih političkih partija u Knesetu o okončanju sukoba, uz izraelsku zastavu bila je postavljena i palestinska.

Predsedavajući odbora političkih stranaka iz Laburističke partije Hilik Bar izrazio je očekivanje da će ga po dolasku u Ramalu u palestinski parlament tamo dočekati četvrtina članova tog tela, imajućio u vidu da je on uspio da izdejstvuje da se 30 od 120 poslanika Kneseta sastane sa palestinskom delegacijom u Tel Avivu.

Predstavnik Palestinske uprave Muhamed Madani rekao je da će se i izraelska zastava uskoro, nakon više godina, zavijoriti prvi put u Ramali, kada dođu u posetu poslanici Kneseta.

"To je logično, pošto ste i vi postavili palestinsku zastavu, jer smo mi došli. Kada dođete u naš parlament, tamo će biti vaša zastava", rekao je Madani poslanicima Kneseta.

Međutim, palestinski novinar Elijas Zananiri, kojeg je Abas takođe imenovao u delegaciju, izrazio je uverenje da izraelska zastava neće biti u Ramali sve dok ne bude postignut mirovni sporazum.

"Za nas, to je zastava okupacije, tako da je teško poverovati da će se izraelska obeležja nači u Ramali za dvije ili tri sedmice, kada poslanici treba da dođu. Dopustite da mi dobijemo državu sa zastavom i mi onda nećemo imati nikakvih problema da vašu pronesemo kroz celu državu", rekao je Zananiri, prenosi izraelski dnevnik "Jeruzalim post".

Ovo nije prvi put da je palestinska zastava izložena u Knesetu. U julu 1999. godine tadašnji predsedavajući parlamenta Avraham Burg ugostio je svog palestinskog kolegu Ahmeda Koreu i tada je u parlamentu bila i zastava Palestine.
XS
SM
MD
LG