Dostupni linkovi

Nove žrtve u Siriji


U napadima koje su izveli pobunjenici na dve policijske stanice i jednu stambenu četvrt u centru Damaska ubijeno je 14 ljudi.

To tvrde izvori iz sirijske vlade, dok aktivisti navode da je na severu zemlje ubijeno 12 vojnika.

Najpre je bombardovana četvrt u kojoj žive pretežno pripadnici manjinske šiitske grupe alavita, kojima pripada i predsednik Bašar al-Asad, javila je agencija Frans pres, ističući da je medju troje poginulih u tom delu grada i jedno trogodišnje dete.

Napadi su izvedeni dok vojska sprovodi ofanzivu kako bi suzbila pobunjenike iz uporišta na obodu grada iz kojih oni izvode napade. Nakon toga, bombardovana je policijska stanica na severu prestonice i jedan ogranak službi bezbednosti na jugozapadu, a u tim napadima ubijeno je, prema navodima aktivista, ubijeno osmoro ljudi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da je u ta dva napada poginulo 11 osoba, od kojih su šes "teroristi", kako režim naziva pripadnike pobunjeničkih snaga od početka rata u Siriji u martu 2011. Ministarstvo tvrdi da su napadači pripadnici al-Nusra fronta, pobunjeničke grupe koja javno ističe da je povezana sa Al-Kaidom.
XS
SM
MD
LG