Dostupni linkovi

Studenti Univerziteta u Beogradu dalje drže Rektorat u blokadi


Grupa studenata Univerziteta u Beogradu, koja je blokirala zgradu Rektorata ovog univerziteta, noć je provela u zgradi Rektorata koji je i jutros pod studentskom opsadom.

Studenti su sinoć okupirali Rektorat Univerziteta u Beogradu u znak protesta zbog najave povećanja školarina.

Na balkonu Rektorata istaknuti su transparenti na kojima piše "Studenti, a ne klijenti", "Znanje nije roba" i "Studenti svih fakulteta ujedinite se".Studenti koji su okupirali Rektorat Beogradskog univerziteta pozvali su sve kolege da se priključe zajedničkoj borbi.

Kako je saopšteno na informativnom blogu Kampanje za besplatno obrazovanje "Studentska borba", studenti Beogradskog i Univerziteta umjetnosti ušli su u zgradu Rektorata, blokirali je i održali Zbor.

Istaknuto je da studenti zahtijevaju momentalnu obustavu povećanja školarina, zaustavljanje procesa ukidanja autonomije univerziteta i podršku profesora u borbi za javno finansirano obrazovanje.

Studenti pozivaju kolege, ali profesore da podrže njihove zahtjeve.Pozvali su, takođe, sve institucije da podrže studentske zahtjeve saopštenjima i u skladu sa svojim mogućnostima.

Predstavnici Rektorata Univerziteta u Beogradu su izjavili da za sada nisu zvali policiju, a studentske zahtjeve su nazvali nejasnim.
XS
SM
MD
LG