Dostupni linkovi

Sir Aleks Ferguson ide u penziju na kraju sezone


 Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson
Sir Aleks Ferguson napušta Manchester United na kraju sezone, vijest je koja je iznenadila danas ljubitelje fudbala širom svijeta.Jedan od najuspješenijih trenera u istoriji fudbala potvrdio je na sajtu kluba odluku o odlaksu u penziju.

"Ovo nije bila laka odluka, ali sam mnogo razmišljao. Sada je pravo vrijeme", poručio je Ferguson.

Imajući u vidu godine legenadrnog Škota (71), te da je na klupi Manchestera još od 1986. penzija je svakako blizu, ali je malo ko vjerovao da će to da se dogodi na kraju ove sezone, pogotovo nakon izjava Fergusona da "nema namjeru još da ide".

Planirano je bilo da Sir Aleks objavi penzionisanje poslije meča sa Svonsijem u nedjelju, ali su ga mediji preduhitrili, pa je izdao saopštenje prije nego što je i želio. Takođe, mediji javljaju da je odluka donesena ranije, ali da se čekalo na potvrdu kako ne bi pale akcije Manchester Uniteda na njujorškoj berzi.

"Najvažnije je da klub ostavljam u trenutku kada je spreman i kada je veoma jak u svakom smislu. Kvalitet lige i osvajanje titule nam daje za pravo da mislimo da smo na dobrom putu, a mladi igrači su potvrda da je pred Unitedom velika budućnost", istakao je Ferguson.

Nije pojašnjeno da li ova odluka ima veze s tim što Ferguson treba da operiše kuk, ali sada će početi brojne spekulacije, jer slavni klub mora da traži nasljednika.

Ferguson, koji će biti direktor i ambasador kluba, stigao je u Manchester 1986. i do danas od "đavola" napravio najtrofejniji klub u Britaniji.

Sa Fergusonom je osvojio ukupno 38 trofeja, između ostalih, 13 titula prvaka Engleske, pet FA kupova, četiri Liga kupa i po dvije Lige šampiona i svjetska klupska prvenstva.

"Moram da odam priznanje mojoj porodici, jer mi je njena podrška bila od ogromne važnosti kroz karijeru. Ključni čovjek u karijeri mi je bila supriga Keti, njenu podršku ne mogu riječima da opišem", kazao je na kraju saopštenja Ferguson.
XS
SM
MD
LG