Dostupni linkovi

Nikolić: Zaštitili smo Srbe na Kosovu


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da u ovim okolnostima u Briselu nije moglo da se dođe do boljeg rešenja i istakao da Srbija nikada neće priznati Kosovo.

"Ovo je bilo jedino moguće rešenje, koje garantuje miran život za naše ljude i da Kosovo neće biti priznato u Ujedinjenim nacijama", kazao je predsednik Nikolić.

"Srbija je obezbedila međunarodnu zaštitu srpskih zajednica, njihova prava da upravljaju svojim životom, bezbednošću, budućnošću, resursima, obrazovanjem, zdravstvom, kao i da imaju nesmetanu vezu sa maticom, bez ograničenja i bez pripadanja Kosovu", rekao je Nikolić.

"Nažalost, toliko godina posle odlaska i poslednjeg srpskog vojnika sa Kosova i Metohije ovo je bilo jedino moguće rešenje koje garantuje miran život za naše ljude i garantuje Srbiji da Kosovo nikada neće biti država priznata u Ujedinjenim nacijama", kazao je predsednik Nikolić novinarima posle obeležavanja Dana Vojske Srbije u Kruševcu.

Prema njegovim rečima, napravljen je korak ka sporazumu "kojim neće biti zadovoljni ni Srbi ni Albanci". "To je u stvari pravi rezultat pregovora", istakao je.
XS
SM
MD
LG