Dostupni linkovi

Hrvatski ministar turizma Veljko Ostojić podnio ostavku


Veljko Ostojić
Hrvatski ministar turizma Veljko Ostojić podnio je ostavku, a kao razlog pominje se afera sa zemljištem u Balama.

"Nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministra turizma. Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma", saopštili su iz Vlade Hrvatske.

Ostojića mediji povezuju sa prodajom 11,5 hektara zemljišta na području opštine Bale. Ostojićeva porodica kupila je 2004. godine sporno zemljište za 860.000 kuna /115,000 evra/. Ubrzo poslije toga zemljištu jepromijenjena namjena u građevinsko, pa je cijena kupljene parcele skočila na 25,6 miliona kuna /3,4 miliona evra/.

Ostojić je tokom ove sedmice nekoliko puta demantovao povezanost s prodajom zemljišta te odbacio bilo kakvu mogućnost da je na to uopšte mogao uticati. Ostojić tvrdi da nije učestvovao u podjeli novca, nego da su kupovinu zemljišta i podjelu realizovale njegova supruga i svastika - prenose hrvatski mediji.

Predsjedništvo IDS-a danas bi popodne na vanrednoj sjednici u Puli trebalo da, prema neslužbenim informacijama, raspravlja o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije.

Za danas poslije podne, po završetku sjednice Predsjedništva IDS-a zakazana je vanredna konferencija za novinare.
XS
SM
MD
LG