Dostupni linkovi

Uhapšen vođa kriminalne grupe i još četiri osobe u Sarajevu


Sarajevska policija jutros je pretresla objekte na četiri lokacije i uhapsila četiri osobe, osumnjičene da su u organizovanoj grupi činili krivična djela razbojništva, zloupotreba droge i nedopuštenog držanja oružja.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, slobode su lišeni Andrej Marić, Saša Golub i Muamer Buljugić iz Sarajeva te Nermin Delalić iz Priboja (Srbija), a tom prilikom su im oduzeti brojni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

"Nakon saslušanja u policijskim prostorijama, protiv osumnjičenih će biti poduzete zakonom predviđene mjere uz konsultaciju sa Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu. U akciji je bilo angažirano 30 policajaca MUP-a KS, rekao je komesar sarajevske policije Vahid Ćosić na konferenciji za medije upriličenoj povodom ovih hapšenja. Ćosić je istakao da policija nastavlja aktivnosti na tri nedavno započete akcije kodnih naziva Marketi, Maska i Trebević.

Upravo u akciji Trebević pripadnici MUP-a KS su juče popodne u saradnji sa svojim kolegama iz Istočnog Sarajeva uhapsili Danila Cicovića sa Pala koji je još ranije identifikovan kao vođa kriminalne grupe koja je djelovala na području Kantona Sarajevo i šire, organizovano i planski izvršila veći broj krivičnih djela krađa automobila te iznude novca radi povrata ukradenih auta. Nakon saslušanja u policiji Cicović će biti predan Tužilaštvu BiH.
XS
SM
MD
LG