Dostupni linkovi

Najmanje 14 povrijeđenih u požaru


Najmanje 14 osoba je povrijeđeno nakon, kako se sumnja, eksplozije gasa, koja je izazvala veliki požar u trgovinskom dijelu Kanzas Sitija u američkoj saveznoj državi Misuri.

Zvaničnik gradskih vlasti Troj Šalti rekao je da nema podataka o smrtnim slučajevima u požaru, koji je uništio restoran i još nekoliko lokala. Vlasnik restorana, koji je uništen u požaru rekao je da još nema podataka o tri osobe, ali da se ne zna da li su otišli ranije kući.

Policija sa specijalizovanim psima pretražuje ruševine. Zvaničnik gradske bolnice rekao je da su dva povrijeđena u teškom stanju, te da je jedan od njih zadobio teže opekotine.

Lokalni mediji javili su da je u bolnicama prijavljeno 15 pacijenata. Trgovinska oblast Kanzas Sitija ustanovljena je 1922. godine i zasnovana je na arhitekturi španske Sevilje.

U toj oblasti nalaze se maloprodajne radnje, restorani, stanovi i kancelarije. Prema navodima medija, u oblasti su vršeni radovi neposredno pred eksploziju i jedan od očevidaca rekao je da je primijetio radnike gasne kompanije.
XS
SM
MD
LG