Dostupni linkovi

Špirić: Što pre rešiti pitanje Sejdić-Finci


Gotovo je sigurno da, ako odluka "Sejdić-Finci" ne bude realizovana i ako se ugrozi bezvizni režim, da će kazna za Bosnu i Hercegovinu biti zatvaranje evropskih vrata, izjavio je u nedelju potpredsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikola Šprić, naglasivši da se urgetno moraju rešiti ta dva problema.

"Najgora varijanta bi bila da se zatvore evropska vrata za BiH" upozorio je Špirić na konferenciji za novinare u Banja Luci ističući da je zrelo vreme i da se ti poslovi urade do marta, da BiH dobije novi status na evropskom putu, jer su raniji rokovi za to već prošli.

Špirić se nada da je pred rešenjem i pitanje vojne imovine u BiH, ali i dodaje da se mora shvatiti ozbiljno upozorenje vlastima da učine sve da se ne ugrozi bezvizni režim u BiH.

Kritikujući deo opozicionih stranaka iz RS-a jer su u subotu u Beogradu održali pres-konferenciju o problemima u RS-u, Špirić je rekao da su „ispali smešni“, jer su pozivali Beograd, odnosno predsednika Srbije Tomislava Nikolića da razgovara i sa njima, iako ta zemlja, kako je naveo, ima preča posla od susreta sa opozicijom RS.
XS
SM
MD
LG