Dostupni linkovi

Dacić: Srbija je čvrsto opredeljena za dobrosusedske odnose



Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Sarajevu s predsedavajućim Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.

Na sastanku je razgovarano o odnosima BiH i Srbije, pre svega o unapređenju dosadašnje saradnje, naročito privredne.

Dačić je kazao da je Srbija "čvrsto opredeljena za dalje razvijanje dobrosusedskih odnosa, mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu".

Radmanović i Dačić su potvrdili zajedničku opredeljenost dve zemlje za evropski put i članstvo u EU, istakavši da na tome treba ubrzano raditi.

Radmanović je ocenio da "svaka poseta predstavnika dve zemlje, pa i ova, pokazuje trend napretka u međusobnim odnosima između BiH i Srbije".

Dačić je pozvao predsedavajućeg Saveta ministara BiH Vjekoslava Bevandu da poseti Beograd, što će on učiniti iduće sedmice.

Premijer Srbije Ivica Dačić sinoć je doputovao u Sarajevo gde danas predvodi delegaciju Srbije na forumu Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI).

Konferenciji u Sarajevu prisustvuju delegacije iz šest zemalja regiona - Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Makedonije i BiH, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije, delegacije EU u BiH, Saveta Evrope i drugih međunarodnih organizacija i institucija.
XS
SM
MD
LG