Dostupni linkovi

Crnogorska policija i Tužilaštvo sarađivali u aferi CKB banke


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević potvrdio je da je danas više članova bivšeg i sadašnjeg menadžmenta Crnogorske komercijalne banke (CKB) privedeno specijalnom tužiocu za organizovani kriminal zbog sumnje da su kompaniju oštetili za preko pet miliona eura.

Konjević je rekao da je Uprava policije asistirala onome što je bio zahtjev Vrhovnog državnog tužilaštva, odnosno specijalnog tužioca za organizovani kriminal.

Specijalnom tužiocu za organizovani kriminal jutros su privedeni bivši direktori u CKB-u Veliša Radunović, Dubravka Pavićević, Gorica Vujisić, Jelica Petričević i Bosa Tatar.
Trebalo je da bude privedena i bivši generalni direktor Milka Ljumović, ali je ona van zemlje.

Na pitanje da li će privedeni dati izjavu kao građani ili su uhapšeni, Konjević je odgovorio da neće dati izjavu kao građani.

"Izjave su davali prethodno kao građani, dakle procedura je sprovedena po nalogu specijalnog tužioca i on će dalje postupati u tom dijelu. Računam da osim ovog segmenta, pretpostavljam da ništa više zbog tajnosti istrage ne možete dobiti ni od Tužilaštva imajući u vidu da su takve zakonske odredbe", naveo je Konjević.

Ranije je objavljeno je da je sadašnji menadžment CKB-a podnio prijave usljed sumnje na zloupotrebe protiv bivših čelnika banke.
XS
SM
MD
LG