Dostupni linkovi

Na suđenju Mladiću iskaz o ranjavanju u Sarajevu


Suđenje bivšem zapovjedniku Glavnog štaba Vojske Republike Srpske nastavljeno je iskazom Fadile Tarčin, koja je ranjena u jednom od prvih granatiranja Sarajeva 28. svibnja 1992. godine, javlja dopisnik RSE.

Ona je opisala kako je kobne večeri ranjena kao šesnaestogodišnjakinja dok se skrivala s obitelji u podrumu u sarajevskom kvartu Širokača. Žestoka eksplozija joj je povrijedila obje noge budući da je sjedila kraj vrata te se našla prva na udaru.

Nakon ranjavanja čula je radio emisiju u kojoj je emitiran presretnuti razgovor generala Mladića, a u kojem podređenom oficiru VRS-a naređuje gađanje i određuje mete koje će biti napadnute.

Iako je najavljen iskaz drugog svjedoka (zapovjednik UNPROFOR-a za sektor Sarajevo Hussein Ali Abdel-Razek), također u vezi zločina u Sarajevu, suđenje se nastavilo ispitivanjem Tarčin.

Osim za teror sarajevskih civila, generalu Mladiću se sudi i za dvostruki genocid u BiH (u 7 općina na početku rata 1992. te u Srebrenici 1995.godine)te uzimanje međunarodnih promatrača za taoce.
XS
SM
MD
LG