Dostupni linkovi

Ambasada SAD u Beogradu: Odgovorne dovesti pred lice pravde


Ambasada SAD saopštila je u četvrtak uveče, povodom presude vezane za paljenje zgrade te ambasade u Beogradu 2008, da je važno nastaviti sa naporima kako bi se odgovorni u bilom kom pogledu za tu paljevinu doveli pred lice pravde.

Ambasada SAD navodi u saopštenju da je "primila k znanju prvu presudu vezanu za napade na zgradu Ambasade SAD u februaru 2008. godine, koji su doveli do paljenja ambasade i smrti jednog građanina Srbije", prenosi Tanjug.

"Naglašavamo da je važno nastaviti sa naporima da se oni koji su naredili, ili na bilo koji način podržali ovaj krajnje nasilan čin, uključujući i one koji su u vlasti, dovedu pred lice pravde", navodi se u saopštenju.

Ambasada navodi i da će nastaviti da prati "tok žalbi u ovom slučaju, posebno onih koje se odnose na mnogo ozbiljniju optužbu, a od koje je sud oslobodio optuženog".

Uz postojeću istragu o ubistvu američkih državaljana Ilira, Mehmeta i Argona Bitićija koje se dogodilo 1999. godine, "dovođenje odgovornih za paljenje Ambasade pred lice pravde je jedan od naših najvećih prioriteta", navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG