Dostupni linkovi

Ban Ki Mun u Podgorici 24.jula


Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun boraviće u radnoj posjeti Crnoj Gori 24. jula, saznaju “Vijesti”.

Njegov dolazak je organizovan u okviru regionalne posjete zemljama Zapadnog Balkana, a uz visoke mjere bezbjednosti privatnim avionom će doći u Podgoricu, gdje se nalazi kancelarija UNDP-a.

UN o njegovoj posjeti još ništa zvanično nije objavio. “Vijesti”, koje su juče kasno popodne uputile pitanje kancelariji UNDP( razvojni program Ujedinjenih nacija), nijesu dobile odgovor o posjeti generalnog sekretara UN Podgorici.

Prema pisanju beogradskih medija, on 23. jula dolazi u Beograd gdje bi trebalo da se sastane sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Tokom boravka u Srbiji, Mun bi trebalo da se sastane i sa aktuelnim šefom diplomatije Vukom Jeremićem, koji je nedavno izabran za predsjedavajućeg Generalne skupštine UN.

Visoki gost sa Ist Rivera na Balkan, kako je izvjestio B92, bi trebalo da doputuje sa suprugom, a u okviru turneje na Balkanu posjetiće i Kosovo i administraciju UN – UNMIK.

Ban Ki Mun je južnokorejski diplomata koji je na za generalnog sekretara UN izabran 2006. godine.On je od osnivanja UN-a 1946. godine osmi generalni sekretar i drugi sa područja Azije.
XS
SM
MD
LG