Dostupni linkovi

Počelo okupljanje zvaničnika jugoistočne Evrope u Bečićima


Okupljanje zvaničnika jugoistočne Evrope, koje se svake godine organizuje po uzoru na Nacionalni molitveni doručak u SAD, počelo je u petak uveče u Budvi.

Skup je svečano otvorio predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, koji je svim učesnicima poželio dobrodošlicu u Budvu i Crnu Goru, kao domaćina devetog po redu okupljanja.

"Nas je ovdje okupila na različitim jezicima posvećenost istom dobru, javnom dobru naših građana, naših država i naše zajedničke planete kojoj pripadamo. Crna Gora je zemlja građanina, kao najveće dostignuće države i najveće dostignuće Francuske i Američke revolucije", rekao je Krivokapić.

On je dodao da učesnici ovog skupa promovišu prava građanina. "Bez obzira u šta vjerovali, mi se zbog toga okupljamo", rekao je Krivokapić.

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je u obraćanju na otvaranju skupa da dolazi iz države u kojoj su vijekovima zajedno živjele različitosti.

"Mi u Crnoj Gori, BiH , Balkanu i Evropi moramo da pokažemo da je 21. vijek drugačiji od onoga koji je iza nas, po tome što ćemo da dijelimo jedno društvo u kome ćemo da živimo zajedno", rekao je Lagumdžija.

On je istakao da se na ovim prostorima Balkana još živi u 20. vijeku.

"Crna Gora i BiH u NATO 2014., a onda na putu ka EU što je moguće prije - to znači da je počeo 21. vijek na ovim prostorima. Sretan vam 21. vijek", rekao je Lagumdžija.
XS
SM
MD
LG