Dostupni linkovi

Izbori u HDZ: U drugom krugu Karamarko i Kujundžić


Nakon prebrojanih glasova iz dvije od ukupno pet glasačkih kutija, kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko dobio ih je 331. Na drugome je mjestu Milan Kujundžić sa 198, a na trećemu Jadranka Kosor sa 150 glasova.

Prema prebrojanim glasovima, u drugi krug glasovanja, koje će se održati oko 22.30, idu Karamarko i Kujundžić. U slučaju pobjede Milana Kujundžića, on bi bio prvi predsjednik jedne od dviju velikih stranaka u Hrvatskoj koji nije saborski zastupnik.

U 18 sati zatvorena su biračka mjesta na 15. općem saboru HDZ-a, na kojem je više od dvije tisuće izaslanika biralo predsjednika te članove stranačkih tijela. Nakon što budu prebrojani svi glasovi, vidjet će se hoće li netko od petero kandidata dobiti natpolovično povjerenje izaslanika, ili će se ići u drugi krug.

Za zamjenika predsjednika stranke kandidirali su se Andrej Plenković, Drago Prgomet te Ante Sanader. Na općem saboru bira se i šest potpredsjednika, za što su podnesene 24 kandidature. Za deset članova Predsjedništva kandidirale su se 42 osobe.
XS
SM
MD
LG