Dostupni linkovi

Bramerc uveren da će Mladić imati fer suđenje


Glavni tužilac Međunarodnog tribunala u Hagu Serž Bramerc izjavio je povodom početka suđenja Ratku Mladiću da je uveren da će bivši ratni komandant bosanskih Srba imati fer suđenje.

Upitan da li je pod bilo kakvim političkim pritiskom, Bramerc je televiziji B92 rekao da posao glavnog tužioca Tribunala radi četiri i po godine, i da mu se niko nikada nije mešao u posao.

"Niko nikada - ni ambasadori, ni političari, nisu pokušavali da se mešaju u način na koji radim", rekao je Bramerc i dodao da to važi i za slučaj Mladića.

Bramerc je rekao da je saradnja Srbije sa Tribunalom dobra, ali je ukazao da još nije završena mada je, kako je naveo, glavna prepreka uklonjena, hapšenjem i izručenjem optuženih.

Glavni tužilac Tribunala je najavio da će iduće sedmice doputovati u Beograd i potom poslati izveštaj Savetu bezbednosti o saradnji zemalja regiona sa Tribunalom.

Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, sudi se za genocid, zločine protiv čovečnosti, progon i druge zločine nad nesrbima tokom rata u BiH 1992-95.
XS
SM
MD
LG